Park zoekt vrienden!

Vergunningen

by

Het was druk in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event. Met 450.000 bezoekers en op alle denkbare locaties in de stad muziek.

Zo ook natuurlijk in het Westerpark en bijvoorbeeld in de Hollandse Manege aan de Overtoom. Ook nu werden evenementenvergunningen door de gemeente te laat gepubliceerd, zodat de belangen van omwonenden niet meegewogen konden worden.

Het te laat publiceren van evenementenvergunningen – zoals die van de Rollende Keukens, Milkshake en Awakenings – gebeurt al jaren en in de hele stad. De Vrienden van het Westerpark kaarten het consequent aan, de Ombudsman heeft de gemeente daarover op de vingers getikt en de burgemeester belooft al jaren beterschap (helaas zonder resultaat).

Ook bij het toesturen van de vergunning blijft de gemeente in gebreke. Zo vroegen de Vrienden in juni de vergunning voor Milkshake op, maar na diverse herinneringen kregen we die pas twee maanden (!) later toegestuurd. Waarom gaat de gemeente zo om met de belangen van bewoners? Walther Ploos van Amstel schreef een uitstekend stuk over deze gang van zaken in het Parool: ‘Correct omgaan met vergunningen, dat hoeft toch geen jaren te duren?’