Park zoekt vrienden!

Nieuwe Vrienden voor het bestuur gezocht

by

We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden! Het bestuur van de Vrienden van het Westerpark neemt dit jaar afscheid van twee bestuursleden, Esther van der Meer en Maarten Langemeijer. Gelukkig kunnen we ook een nieuw bestuurslid verwelkomen, Maartje Wijnekus. Het bestuur bestaat nu uit drie personen. Er is dus plek voor twee nieuwe bestuursleden. Heb jij een hart voor de buurt en het Westerpark? Laten we dan kennismaken met een kop koffie. Mail ons en we nemen graag contact met je op.

Maartje Wijnekus, secretaris

Nieuw bestuurslid stelt zich voor
“Ik ben het nieuwste lid van het bestuur, ik woon nu 18 jaar in de Staatsliedenbuurt. Voor mij maakt, naast de buurt zelf, het Westerpark het wonen in deze buurt zo prettig: op een steenworp afstand kan ik er terecht voor een korte of lange wandeling, voor een afspraak op een gezellig terras, een picknick, met de (klein)kinderen naar de speeltuintjes of het watervalletje, voor een film of een ander cultureel evenement.
Ik ken de buurt nog hoe die was in de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw: verwaarloosd, veel drugsoverlast en onveiligheid. Alleen het oude park was toen toegankelijk. Het Westergasterrein was hermetisch afgesloten en zwaar vervuild. Erg deprimerend allemaal. En kijk nu hoe mooi de buurt en het park zijn geworden!
Nu ik met pensioen ben wil ik graag iets terugdoen voor al die jaren plezier. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het in stand houden en het verbeteren van de natuur en cultuur in het park. Mijn rol in het bestuur is die van secretaris maar ik lever ook graag hand- en spandiensten. Op de volgende ledenvergadering hoop ik vele van jullie te ontmoeten!”

Hier vind je meer over de twee andere bestuursleden: Diego Pos en Michel Floris.