Bestuur

Het bestuur van de Vrienden van het Westerpark wordt benoemd door de ledenvergadering. We stellen de huidige bestuursleden graag aan je voor.

Diego Pos, voorzitter
“Ik woon meer dan twintig jaar op de Haarlemmerweg tegenover de Gashouder en heb het Cultuurpark Westergasfabriek zien ontstaan. Van het afgraven van de gifgrond tot het inrichten van het nieuwe park. De laatste jaren is voor mij de balans tussen rust en reuring, tussen buurt- en wereldpark verstoord geraakt. Het leukste park van Amsterdam moet weer een plek worden waar iedereen zich thuis voelt!”
Maarten Langemeijer, secretaris

“Al achttien jaar geniet ik vrijwel dagelijks van het Westerpark. Het Westerpark is een heerlijke plek voor zonaanbidders, hardlopers, fietsers, terrasgenieters, cultuurliefhebbers, bomen- en dierenvrienden, Woeste Westerlingen en vele anderen. Overlast van lawaai, afval en gemotoriseerd verkeer in het park zou wat mij betreft tot het uiterste beperkt moeten worden. Het Westerpark moet de fijne, groene, culturele voor- of achtertuin blijven voor alle buurtgenoten en andere liefhebbers.”

Michel Floris, penningmeester

“Ik woon sinds 1997 op het GWL-terrein en ben er actief als vrijwilliger, o.a. als voorzitter van de hoogstamfruitbomengroep. Sinds 2016 tuinieren mijn vrouw en ik op Nut en Genoegen. Ook ben ik betrokken bij de bijen in de gashouder. Regelmatig loop ik ’s ochtends vroeg met een clubje vogelgenieters door het park. Heerlijk rustig is het dan, daar hou ik van. Waar ik een hekel aan heb, is als mensen de afgesproken regels overtreden. Ik ben voor een goede handhaving van de vergunningen, geluidsnormen en het scooterverbod. Als je ergens wat van vindt, moet je je er ook voor inzetten. Daarom ben ik, met mijn ervaring als financial controller, begin 2019 penningmeester geworden. Zo zorgen we dat elk van de bestuursleden kan doen waar zij of hij goed in is. Samen staan we sterk.”

Esther van der Meer, algemeen bestuurslid

“De Staatsliedenbuurt is al meer dan twintig jaar de buurt waar ik mij thuis voel. Dat komt voor een groot deel door ons prachtige Westerpark! De afgelopen jaren hebben we het park zien wegglijden: de culturele bestemming werd van de gebouwen gehaald en het stadsdeel ziet het meer als evenemententerrein voor festivalorganisatoren dan als stadspark voor bewoners. Groen is van groot belang voor ons welzijn, daarom zet ik me in voor het Westerpark!”