Ons bestuur

Het bestuur van de Vrienden van het Westerpark wordt benoemd door de ledenvergadering. We stellen de huidige bestuursleden graag aan je voor.

Diego Pos, voorzitter
“Ik woon meer dan twintig jaar op de Haarlemmerweg tegenover de Gashouder en heb het Cultuurpark Westergasfabriek zien ontstaan. Van het afgraven van de gifgrond tot het inrichten van het nieuwe park. De laatste jaren is voor mij de balans tussen rust en reuring, tussen buurt- en wereldpark verstoord geraakt. Het leukste park van Amsterdam moet weer een plek worden waar iedereen zich thuis voelt!”
Maarje Wijnekus, secretaris

“Ik ben het nieuwste lid van het bestuur, gestart in juni 2023. Ik woon nu 18 jaar in de Staatsliedenbuurt. Voor mij maakt, naast de buurt zelf, het Westerpark het wonen in deze buurt zo prettig: op een steenworp afstand kan ik er terecht voor een korte of lange wandeling, voor een afspraak op een gezellig terras, een picknick, met de (klein)kinderen naar de speeltuintjes of het watervalletje, voor een film of een ander cultureel evenement.
Ik ken de buurt nog hoe die was in de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw: verwaarloosd, veel drugsoverlast en onveiligheid. Alleen het oude park was toen toegankelijk. Het Westergasterrein was hermetisch afgesloten en zwaar vervuild. Erg deprimerend allemaal. En kijk nu hoe mooi de buurt en het park zijn geworden!
Nu ik met pensioen ben wil ik graag iets terugdoen voor al die jaren plezier. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het in stand houden en het verbeteren van de natuur en cultuur in het park. Mijn rol in het bestuur is die van secretaris, maar ik lever ook graag hand- en spandiensten. Op de volgende ledenvergadering hoop ik vele van jullie te ontmoeten!”

Michel Floris, penningmeester

“Ik woon sinds 1997 op het GWL-terrein en ben er actief als vrijwilliger. Zo was ik 15 jaar voorzitter van de hoogstamfruitbomengroep. Sinds 2016 tuinieren mijn vrouw en ik op Nut en Genoegen. Ook ben ik betrokken bij de bijen in de gashouder. Regelmatig loop ik ’s ochtends vroeg met een clubje vogelgenieters door het park. Heerlijk rustig is het dan, daar hou ik van. Waar ik een hekel aan heb, is als mensen de afgesproken regels overtreden. Ik ben voor een goede handhaving van de vergunningen, geluidsnormen en het scooterverbod. Als je ergens wat van vindt, moet je je er ook voor inzetten. Daarom ben ik, met mijn ervaring als financial controller, begin 2019 penningmeester geworden. Zo zorgen we dat elk van de bestuursleden kan doen waar zij of hij goed in is. Samen staan we sterk.”