Ons bestuur

Het bestuur van de Vrienden van het Westerpark wordt benoemd door de ledenvergadering. We stellen de huidige bestuursleden graag aan je voor.

Diego Pos, voorzitter
“Ik woon meer dan twintig jaar op de Haarlemmerweg tegenover de Gashouder en heb het Cultuurpark Westergasfabriek zien ontstaan. Van het afgraven van de gifgrond tot het inrichten van het nieuwe park. De laatste jaren is voor mij de balans tussen rust en reuring, tussen buurt- en wereldpark verstoord geraakt. Het leukste park van Amsterdam moet weer een plek worden waar iedereen zich thuis voelt!”
Maarje Wijnekus, secretaris

“In de jaren ’80 van de vorige eeuw heb ik een paar jaar in de Staatsliedenbuurt gewoond, die toen erg verloederd was….het gebied van het gasbedrijf was hermetisch afgesloten en ontoegankelijk. In 2005 kwam ik terug en wat een prachtige buurt en prachtig Westerpark was ervoor teruggekomen! Ik wil me graag inzetten voor het behoud en verdere ontwikkeling van ons Westerpark dat voor de omgeving onmisbaar is. Door het steeds intensievere gebruik dreigt het park ‘uitgewoond’ te raken. Met ons allen kunnen we ervoor zorgen dat een fris en bloeiend stukje natuur is wat ook aan cultuurliefhebbers van alles te bieden heeft.”

Michel Floris, penningmeester

“Ik woon sinds 1997 op het GWL-terrein en ben er actief als vrijwilliger. Zo was ik 15 jaar voorzitter van de hoogstamfruitbomengroep. Sinds 2016 tuinieren mijn vrouw en ik op Nut en Genoegen. Ook ben ik betrokken bij de bijen in de gashouder. Regelmatig loop ik ’s ochtends vroeg met een clubje vogelgenieters door het park. Heerlijk rustig is het dan, daar hou ik van. Waar ik een hekel aan heb, is als mensen de afgesproken regels overtreden. Ik ben voor een goede handhaving van de vergunningen, geluidsnormen en het scooterverbod. Als je ergens wat van vindt, moet je je er ook voor inzetten. Daarom ben ik, met mijn ervaring als financial controller, begin 2019 penningmeester geworden. Zo zorgen we dat elk van de bestuursleden kan doen waar zij of hij goed in is. Samen staan we sterk.”

Esther van der Meer, algemeen bestuurslid

“De Staatsliedenbuurt is al meer dan twintig jaar de buurt waar ik mij thuis voel. Dat komt voor een groot deel door ons prachtige Westerpark! De afgelopen jaren hebben we het park zien wegglijden: de culturele bestemming werd van de gebouwen gehaald en het stadsdeel ziet het meer als evenemententerrein voor festivalorganisatoren dan als stadspark voor bewoners. Groen is van groot belang voor ons welzijn, daarom zet ik me in voor het Westerpark!”