Op 30 januari 2019 is het nieuwe bestuur van de Vrienden van het Westerpark benoemd door de ledenvergadering. We stellen de bestuursleden graag aan je voor.

Diego Pos, voorzitter
“Ik woon twintig jaar op de Haarlemmerweg tegenover de Gashouder en heb het Cultuurpark Westergasfabriek zien ontstaan. Van het afgraven van de gifgrond tot het inrichten van het nieuwe park. De laatste jaren is voor mij de balans tussen rust en reuring, tussen buurt- en wereldpark verstoord geraakt. Het leukste park van Amsterdam moet weer een plek worden waar iedereen zich thuis voelt!”
Maarten Langemeijer, secretaris

“Al zestien jaar geniet ik vrijwel dagelijks van het Westerpark. Het Westerpark is een heerlijke plek voor zonaanbidders, hardlopers, fietsers, terrasgenieters, cultuurliefhebbers, bomen- en dierenvrienden, Woeste Westerlingen en vele anderen. Overlast van lawaai, afval en gemotoriseerd verkeer in het park zou wat mij betreft tot het uiterste beperkt moeten worden. Het Westerpark moet de fijne, groene, culturele voor- of achtertuin blijven voor alle buurtgenoten en andere liefhebbers.” 

Michel Floris, penningmeester

“Ik woon sinds 1996 op het GWL-terrein en ben er actief als vrijwilliger, o.a. als voorzitter van de hoogstamfruitbomengroep. Sinds 2016 tuinieren mijn vrouw en ik op Nut en Genoegen. Ook ben ik betrokken bij de bijen in de gashouder. Regelmatig loop ik ’s ochtends vroeg met een clubje vogelgenieters door het park. Heerlijk rustig is het dan, daar hou ik van.

Waar ik een hekel aan heb, is als mensen de afgesproken regels overtreden. Ik ben voor betere handhaving van de vergunningen, geluidsnormen en het scooterverbod. Respect voor het park betekent niet onnodig bomen kappen en niet steeds meer van de openbare ruimte inpikken, door terrassen, tenten, vrachtwagens en hekken. Zeker met de komst van Haven-Stad moeten we de balans in Groot Westerpark beschermen. Als je ergens wat van vindt, moet je je er ook voor inzetten. Daarom ben ik, met mijn ervaring als financial controller, penningmeester geworden. Zo zorgen we dat elk van de bestuursleden kan doen waar zij of hij goed in is. Samen staan we sterk.”

Jenneke van Pijpen, algemeen bestuurslid

Ik woon met veel plezier, meer dan 20 jaar, op het GWL terrein. Mijn fijne huis heeft  een klein balkonnetje dus ik heb het park altijd gezien en beleefd als mijn tuin. Een tuin waar je met z’n allen van geniet en op waarde schat. Het park geeft mij groen en ruimte om lekker in de zon te liggen lezen, te picknicken en te genieten van de natuur.

In een stad is een park van levensbelang. De laatste jaren merk ik verandering in het Westerpark: teveel herrie, te vaak afgesloten en wel heel veel auto’s in het park en hé; komt er nu alweer meer horeca?!  Dat is doodzonde, want het is toch zo’n mooie plek. De balans moet terug, zodat het een fijn park is voor iedereen; jong én oud, rust- en reuringzoekers, voor groen en gezelligheid. En omdat ik ook niet alleen van park en groen houd, maar ook van besturen, zet ik me graag in voor de Vrienden.

Esther van der Meer, algemeen bestuurslid
“De Staatsliedenbuurt is al twintig jaar de buurt waar ik mij thuis voel. Dat komt voor een groot deel door ons prachtige Westerpark! De afgelopen jaren hebben we het park zien wegglijden: de culturele bestemming werd van de gebouwen gehaald en het stadsdeel ziet het meer als evenemententerrein voor festivalorganisatoren dan als stadspark voor bewoners. Groen is van groot belang voor ons welzijn, daarom zet ik me in voor het Westerpark!