Park zoekt vrienden!

Inspreken bij stadsdeel mislukt

by

Op dinsdag 14 mei debatteerde het stadsdeel besluitvormend over het Plan van Aanpak voor het Westerpark. Over dat plan schreven we eerder in lovende woorden wat betreft de gemaakte analyses.
Onze twijfels zitten bij de uitvoering. Zo wil de portefeuillehouder stenen hotspots vergroenen. Dan is de boulevard langs de Haarlemmerweg een goede start. Maar daar mag van de portefeuillehouder niet vergroend worden, de kermis moet daar kunnen staan. Dus beperkt dat ontstenen zich tot een paar parkeerplaatsen bij de volkstuinen. Dat schiet niet erg op.

De stadsdeelcommissie vergaderde ook over evenementen. De Vrienden van het Westerpark wilden aandringen op meer urgentie. En we wilden dat doen met een filmpje. Een maand van tevoren vroegen we het bestuurssecretariaat of dat kon. Dat kon.
De vrijdag vóór de vergadering kondigden we aan dat er op maandag een filmpje kwam en dat er van ons verder niemand naar de vergadering zou komen. Immers, het filmpje sprak voor zich en vulde onze inspreektijd van 3 minuten.

Het eerste filmpje werd op maandag afgekeurd, omdat er (foto boven) mensen in beeld herkend zouden kunnen worden. En nieuwe – geblurde – versie werd ook afgekeurd. Naar later bleek omdat men bij de gemeenteraad ook dergelijke filmpjes niet uitzond in de livestream van de vergadering.
En bij de vergadering zelf meldde de voorzitter dat het fimpje werd afgekeurd omdat er niemand van ons aanwezig was. Een vereiste dat ons helaas onbekend was.

Wil je zien wat we hadden willen vertellen? Hier staat het filmpje: https://vimeo.com/945766157