Park zoekt vrienden!

Grasveld kapot door The Next Web?

by

De grote grasmat van het Westerpark ligt er bij als een groot bruin tapijt na conferentie The Next Web. Vanuit Stadsdeel West Amsterdam klinkt stoere taal dat The Next Web zal opdraaien voor de schade. En het probleem voor de buurt wordt gerelativeerd: het is opnieuw ingezaaid en het gras zal in enkele dagen tot weken hersteld zijn.

Wat een krokodillentranen en hypocrisie! De verruïneerde grasmat ligt niet zozeer aan de The Next Web, maar aan stadsdeel West zelf. Sinds Koningsdag is het grasveld continu bezet door het opbouwen en afbreken van achtereenvolgend Bevrijdingspop, de Rollende Keukens en The Next Web. Bijna een maand lang lagen er rijplaten op het gras, reed er zwaar vrachtverkeer en liepen er duizenden mensen over het gras. Dat het niet goed zou aflopen met die grasmat was voor niemand een verrassing.

Het zou nog geloofwaardig klinken als het de eerste keer was dat dit gebeurde. De verpeste grasmat is echter een jaarlijks terugkerend ritueel dat al tien jaar aan de gang is. Kijk bijv. eens naar deze foto van schlijper.nl in 2013.

In plaats van te kijken naar het oplossen van deze problemen, voert het stadsdeel het aantal evenementen alleen maar hoger op.

Deze brief is ook geplaatst in Het Parool.