Park zoekt vrienden!

‘Gevonden groen’ voor Haven-stad

by

De eerste wijk van haven-stad gaat grenzen aan het Westerpark. Tussen het Mediacollege en station Sloterdijk komt de eerste nieuwe wijk, luisterend naar de poëtische naam Sloterdijk I Zuid. Voor het groen voor de 10.000 bewoners in die nieuwe wijk had de gemeente in eerste instantie het Westerpark op het oog. Dat leidde tot protest.

In 2019 heeft de gemeenteraad een breed gedragen motie aangenomen: het groen voor Haven-stad mag niet gezocht worden in het Westerpark.
Op een gegeven moment werd ‘geen groen voor Haven-stad’ in de gemeentelijke teksten ‘geen openbaar toegankelijk groen in het Westerpark voor Haven-stad’.

Uiteindelijk blijkt maar liefst 30% van het nodige groen in het park gevonden te zijn. Op de vraag van een gemeenteraadslid dat zich afvroeg waar dan wel, kwam wethouder Van Dantzig met een plattegrond. Waarbij de gemeente een merkwaardige definitie van niet openbaar toegankelijk blijkt te hanteren: de weg langs het Woeste Westen staat op het kaartje, evenals de weg langs begraafplaats St. Barbara.

Lees hier de reactie van de Vrienden>>