Park zoekt vrienden!

8 maart: wordt de gashouder concertzaal?

by

Stadsdeel West en de Westergas BV nodigen buurtbewoners uit voor een Westerparkborrel. Daar zullen de buren worden bijgepraat over de activiteiten en plannen van het stadsdeel en de Westergas BV met het park. En ze willen ook graag onze mening horen. Wat het stadsdeel te melden heeft is vrij voorspelbaar, portefeuillehouder Thomas Hermans heeft recent een voortgangsnotitie over het Westerpark gepubliceerd. Daar zijn de Vrienden van het Westerpark niet onverdeeld blij mee.

Spannender is wat de Westergas BV te melden heeft als eigenaar van de Gashouder. Waarschijnlijk gaan ze een nieuw muziektheater aankondigen. Al in 2020 heeft de burgemeester haar enthousiasme uitgesproken voor een nieuw muziektheater in de Gashouder. Met een extra aanbouw om de bezoekersstroom aan te kunnen.

Wij vragen al sinds die tijd om informatie, maar die krijgen we niet. Stadsdeel en gemeente zijn bereid grond met bestemming stadspark af te staan voor een aanbouw, zonder dat de parkgebruikers en omwonenden zijn geraadpleegd. Ook zin om te laten horen wat je daarvan vindt? Hier staat de uitnodiging. Let op je moet je aanmelden.