Park zoekt vrienden!

Vrienden ontmoeten bij lente-picknick Westerpark

by

Op 7 april 2018 was de lente-picknick in het Westerpark. De Vrienden van het Westerpark hebben geflyerd, veel mensen gesproken en kennisgemaakt met Duncan Stutterheim, de nieuwe eigenaar van de Westergasfabriek. Cascoland vroeg bewoners: ‘Waar wil je heen met het park’ met een prachtige groene maquette van het park.

De Vrienden van het Westerpark zetten zich in voor een park:

  • dat naast reuring ook rust kent
  • met een buurtgevoel
  • waar plek is voor buurtactiviteiten, die we ook zelf gaan organiseren
  • met meer natuurwaarde
  • behoud van het monumentale karakter van de industriële gebouwen.

Het Westerpark is in 15 jaar een enorm succes geworden en ontvangt nu 9 miljoen bezoekers per jaar. Dat heeft vele positieve kanten, maar het levert ook overlast en schade aan het park op. Het is daarom van groot belang om de balans in het park te bewaren. De komende jaren gaat er veel gebeuren in en rond het park.
In de besluitvorming welke kant het op moet in het park zijn er twee grote partijen: de gemeente/het stadsdeel en de Westergasfabriek BV, die eigenaar is van de gebouwen. De meningen van bewoners, gebruikers en organisaties zijn nog niet krachtig genoeg gebundeld.
De verenging Vrienden van het Westerpark heeft de ambitie een grote vereniging te worden die de geluiden van omwonenden, parkgebruikers en organisaties in het park bundelt en vertegenwoordigt.
Als sterke vereniging met veel leden willen wij partij worden in de discussies over het park. Positief, kritisch en actief. Wil jij dat je stem gehoord wordt? Word dan binnenkort lid.

De Vrienden van het Westerpark komen eraan! Like onze Facebook-pagina en we houden je op de hoogte.