Park zoekt vrienden!

Rollende Keukens

by

Ze zijn er weer, de Rollende Keukens, van 25 tm 29 mei 2022. Met op deze 14e editie een primeur: er zit een hek omheen. In de bewonersbrief werd daar een volslagen onbegrijpelijke aanleiding voor genoemd: om het weekend minder gevoelig te maken voor nieuwe beleidswijzigingen komt er een hek om het evenement????? Wat staat hier??? Op AT5 kwam de aap uit de mouw, bezoekers brachten voorgaande jaren hun eigen drank mee en dat scheelde omzet. Vandaar dat hek, bij de ingang word je tas gecontroleerd. Al jaren verzetten de Vrienden zich tegen omhekking bij evenementen, wij vinden het lelijk en ongastvrij. En nu verleent het stadsdeel daar een vergunning voor, nota bene om de drankomzet te verhogen.

Hadden we dan geen bezwaar moeten aantekenen tegen de vergunningverlening, hebben we zelf niet zitten slapen? Het is lastig bezwaar aan te tekenen tegen een vergunning die nog niet is gepubliceerd. Voor de zoveelste keer komt de vergunningverlening na afloop van het evenement.

Bij de vergunningaanvraag van de editie uit 2020 hebben we bezwaar gemaakt tegen de in de aanvraag genoemde bezoekersaantallen, maximaal 2.000 bezoekers. Dat scheelde in de huur van het park, anders werd het te duur, aldus de Rollende Keukens. Je zou denken dat het stadsdeel ze na deze poging tot fraude strak in de gaten houdt, naar nee, ze mogen als tegemoetkoming zomaar een hek plaatsen.

Ingezonden brief Parool
Vergunningaanvraag 2019