Park zoekt vrienden!

Rollende Keukens

by

De Rollende Keukens zijn weer voorbij. Het was weer druk als vanouds. Net als vorig jaar werd het evenement omhekt om te zorgen dat de bezoekers geen eigen drank mee konden nemen.

Vergunning weer veel te laat
De portefeuillehouder van het stadsdeel bracht de omhekking als een mededeling in de stadsdeelcommissie. De eerstvolgende mogelijkheid om daarover te debatteren was pas de dag voor het evenement. De vergunning kwam een paar dagen voor het evenement zelf, zodat er geen bezwaar kon worden aangetekend.

De Vrienden van het Westerpark spraken bij de stadsdeelcommissie hun ongenoegen uit over het omhekken voor de drankomzet en over de vergunningen die steevast te laat gepubliceerd worden. De discussie haalde dit jaar de Westkrant en de Telegraaf.

Bruin grasveld
Ook de grasmat na de Rollende Keukens geeft helaas weer een herkenbaar beeld: het is een geel en bruintapijt. De Spartelvijver was buiten werking tijdens de opbouw en het evenement de Rollende Keukens. En de grote vijver is na de Rollende Keukens helaas nog steeds niet gevuld door een defecte pomp. Ook zijn de sprinklers kapot om het grasveld te besproeien. ‘Westerpark: waar zijn het groen en water gebleven?’, schreef de Westkrant dan ook.

Wil je de visie van de Vrienden lezen? Klik dan op dit artikel uit het Parool (2018): ‘Verruïneerd gras Westerpark ligt aan stadsdeel West zelf’

We hopen dat het gras snel weer hersteld is zodat onze buurtgenoten met dit warme weer snel weer gebruiken kunnen maken van een groen grasveld in het park!