Park zoekt vrienden!

Behandeling bezwaarschriften

by

In het voorjaar hebben de Vrienden van het Westerpark bezwaarschriften ingediend tegen het leegpompen van de grote vijver voor de Rollende keukens en Milkshake.

Omdat de vergunningen te laat afkwamen konden onze bezwaarschriften niet voor de evenementen behandeld worden. Dat is uiteindelijk op 25 september gebeurd. Dat is een juridische setting, door een commissie van de gemeente. Het gaat er niet om wie er met gezond verstand gelijk heeft, maar of de argumentatie juridisch klopt. Wat de vijver (en het talud) betreft is onze hoofdargumentatie dat het leegpompen niet mag vanwege het bestemmingsplan.

Wat de vergunningen voor de festivals betreft is het hoofdargument de zorgplicht van de gemeente voor het park. Nu stelt men jaarlijks dat het gras terug groeit en dat schade wordt verhaald op de organisator. Wij stellen dat de gemeente door zijn zorgplicht geen vergunning mag verlenen aan evenementen waarvan van tevoren duidelijk is dat ze grote schade gaan aanrichten. Nu is het wachten op de eindconclusie van de commissie.