Park zoekt vrienden!

Nieuwbouw voor Het Ketelhuis?

by

De Staatskrant kwam met de melding dat Het Ketelhuis nieuwbouw ging doen aan het bestaande gebouw. Dat was vreemd, wij wisten van niks. En nieuwbouw tussen alle monumenten? Op grond die de bestemming park heeft?

We hebben het nagekeken en het staat er echt in het Strategisch Huisvestingsplan Kunst en Cultuur van wethouder Meliani:
Het Ketelhuis heeft plannen ontwikkeld voor uitbreiding van het filmhuis op het Westergasfabriekterrein. Hierbij wordt samenwerking beoogd met EYE. De uitbreiding van Het Ketelhuis behelst een nieuw gebouw, naast het bestaande gebouw, met daarin 6 filmzalen, een multifunctionele (educatieve) ruimte en horeca. In het bestaande gebouw blijven twee zalen over. Hiermee vergroot Het Ketelhuis de capaciteit va 243 stoelen naar 553 stoelen. De uitbreiding wordt privaat gefinancierd, hiervoor zijn geen aanvullende investeringsmiddelen of exploitatiesubsidie van de gemeente nodig.

Op Social Media reageerde Het Ketelhuis getergd: het was volstrekte onzin en een groot raadsel waar het ’nieuws’ vandaan kwam. Zou de wethouder het dan zelf hebben bedacht?

Lees hier het Strategisch Huisvestingsplan, met op pagina 48 het onderdeel ‘Uitbreidingsplannen van Het Ketelhuis’.