Park zoekt vrienden!

Een nieuw Amsterdams evenementenbeleid

by

Er is al maanden overleg met vele partijen in de stad. Wethouder Meliani formuleert een nieuw evenementenbeleid voor de stad. Zijn er genoeg of teveel evenementen? Worden alle soorten bewoners bediend? Hoe zit het met de overlast? Hebben bestaande evenementen vaste rechten of moet er ruimte komen voor nieuwkomers? Ook de Vrienden van het Westerpark zijn onderdeel van dit traject.
Uit een stadsbrede enquête blijkt dat een meerderheid van de Amsterdammers tevreden is over het aanbod, een deel ervaart overlast. Kijk je goed naar de resultaten, dan zie je dat het begrip ‘evenement’ veel omvattend is, van Koningsdag, Bevrijdingsdag, de intocht van Sinterklaas tot Pride en Awakenings. Op buurtniveau is men veel minder tevreden, er zouden meer evenementen op de buurten gericht moeten zijn. Precies wat wij als vereniging al jaren bepleiten.
De evenementenbranche voelt nattigheid en heeft een paginagrote advertentie in Het Parool geplaatst en ook op AT5 gaat de lobby voluit.
Ondertussen heeft de gemeente Pride verlengd van een week tot een maand, waarbij iedereen een vergunning voor een feest kan aanvragen.
En ondertussen is de gemeenteraad in beweging gekomen, daar gaan stemmen op om de boel een jaar uit te stellen.
Wat gaat het worden in de stad?