Park zoekt vrienden!

Kom bollen planten in het Westerpark

Kom 12 of 14 oktober bollen planten in het Westerpark

by

Laat het Westerpark bloeien in het voorjaar! Kom je gezellig bollen planten op:

  • zaterdag 12 oktober 2019 van 10:00-14:00 uur, start bij de tennisbaan
  • maandag 14 oktober 2019 van 16:30 -18:30 uur, start bij de tennisbaan

Na afloop ligt er voor iedere deelnemer een bollentasje van Nederland  Zoemt klaar om ook je tuin, geveltuin of de tuin van je buren of je vrienden nog mooier te maken.

Uitnodiging van de Stinzentuingroep:

Wat waren we verdrietig toen in het voorjaar al onze sneeuwklokjes, winteraconieten, boshyacinten en kievietsbloemen zomaar ineens werden weggehaald uit het oude park. Uit de vele reacties bleek hoeveel buurtbewoners daar al die jaren van het begin van het vroege voorjaar hadden genoten. Maar een aantal buurtbewoners heeft niet stilgezeten en het stadsdeel heeft dat heel serieus genomen.

Wij mogen samen een hele nieuwe en veel grotere Stinzetuin gaan maken! De locatie hebben we samen gekozen. In de hondenuitlaatzone ongeveer vanaf de tennisbaan met het grootste accent aan het eind tegen het trainingsveldje van de hondenschool. De grond daar en ook de bomen en de hoeveelheid licht en schaduw zijn uitermate geschikt om er een prachtige Stinzetuin aan te leggen.

We zullen ook nog wat oude boomstammen neerleggen, maar het hele gebied blijft natuurlijk gewoon een gebied waar de honden heerlijk vrij kunnen rondlopen. Voor de hondenbazen zal het prettiger zijn tussen fleurige bloemen rondgelopen dan tussen de brandnetels. Het hindert ook niet als een avontuurlijke hond af en toe een bolletje opspit, dat is goed voor het natuurlijke proces.

Er zijn 25.000 bollen besteld en over de soorten en het beplantingsplan is uitgebreid overlegd. Natuurlijk moeten al deze bollen de grond in zodat in het voorjaar ons park zal gonzen van de bijen en andere insecten! En wij weer kunnen genieten van al die prachtige vroege bloeiers! We gaan grote vlakken aanleggen met wilde hyacinten, bosanemonen en sneeuwklokjes. Ook aronskelken horen echt bij de Stinzeflora. Om al die bollen tot hun recht te laten komen zullen er ook wel wat plaagplanten, bijvoorbeeld al die brandnetels, weggetrokken moeten worden.

Kortom we kunnen met zijn allen- buurtbewoners, hondenliefhebbers, liefhebbers van een prachtig groen park, mensen die dol zijn op insecten, schoolkinderen- het park een stuk mooier en insecten en mensen vriendelijker maken, maar dan moeten we wel eerst samen aan de slag: 25.000 bollen vliegen niet vanzelf de grond in!

Het planten vindt plaats op 12 oktober 2019 van 10:00 uur tot 14:00 uur en op 14 oktober 2019 van 16:30 uur tot 18:30 uur. We starten met koffie in het chalet bij de tennisbaan. Het is belangrijk om handschoenen,een tuinschepje en een emmer mee te nemen ( om de bollen in te doen)

Na afloop ligt er voor iedere deelnemer een bollentasje van “NL Zoemt” klaar om ook je tuin, geveltuin of de tuin van je buren of je vrienden nog mooier te maken.Voor vragen en aanmeldingen mail Theo de Nijs, thjdenijs@chello.nl.  Ook blij met iedereen die spontaan komt helpen!