Park zoekt vrienden!

Boeiende ALV met vogel lezing

by

Naar de ALV op 23 mei waren zo’n 15 leden gekomen. (Niet veel, als je bedenkt dat we zo’n 500 leden hebben.)
Het werd een boeiende avond. Na de standaard onderwerpen als notulen, rooster van aftreden en financiën gaf onze voorzitter Diego Pos een uitgebreid overzicht van wat er allemaal gebeurd is in het actieve jaar 2023.
De vele gesprekken, inspraakavonden, zienswijzen, mails, video’s en artikelen in Parool en AT5, de parkenactie en Dag van het Westerpark… een indrukwekkend aantal punten kwam langs. Vervolgens lichtte de voorzitter de prioriteiten voor 2024 toe.

Als je dit alles tijdens zo’n ALV op een rijtje ziet staan, dan herinnert dat je eraan wat er allemaal speelt rondom het park, welke krachten er werkzaam zijn en hoe noodzakelijk de rol van de Vrienden eigenlijk is.

Na een korte pauze volgde de lezing ‘Vogels in het Westerpark’, waarin onze penningmeester en vogelaar Michel Floris een boeiend verhaal hield over de vogels in het Westerpark. Hij gaf tips over het kijken en luisteren naar vogels, wat de beste vogelplekjes zijn en hoe laat je het beste op pad kunt gaan. Aan de hand van diverse voorbeelden werd uitgelegd hoe de zang van vogels werkt en waarom vogels zingen. Daarna kwamen 10 veel voorkomende vogels aan bod, met foto en geluidsfragmenten.

Dat de gegeven ezelsbruggetjes bij menigeen goed bleven hangen bleek wel uit de geluidstest met 6 verschillende vogels. Die werd best goed gemaakt. Als afsluiter kregen de aanwezigen de ultieme tip om de Tortelduif te onderscheiden van de Houtduif: de Tortelduif zingt ‘I love you’ in 3 tonen. ‘Tortel & Love’: zo simpel kan een ezelsbruggetje zijn. Belangrijkste boodschap van Michel: kijk en luister op je eigen niveau, zoek een vogelmaatje en geniet van wat je ziet en hoort.