Park zoekt vrienden!

Kom 11 juni naar de Dag van het Westerpark!

by

Cultuurpark Westergasfabriek bestaat dit jaar 20 jaar. En dat gaan we vieren! De Vrienden van het Westerpark nodigen je uit voor de Dag van het Westerpark op 11 juni. Het wordt een feestelijke dag voor en door de buurt in het park. Een podium met muziek, een informatiemarkt en veel kinderactiviteiten. En met bijzondere rondleidingen door het park en speciale activiteiten op diverse locaties. Het wordt een heerlijk feestje om te beleven met je buurtgenoten! Bekijk nu het programma van de Dag van het Westerpark! We zien je graag op 11 juni. 

Ontdek bijzondere plekken in het Westerpark
Laat je meenemen door de rijke geschiedenis van de Westergasfabriek en het cultuurpark tijdens de rondleiding met oud-wethouder Ruud Grondel, kom meer te weten over het prachtige gebouw en historische poldergemaal aan de Haarlemmerweg, wandel naar De Tuinen van Westerpark en leer alles over moes- en volkstuinieren of dwaal mee over begraafplaats Sint Barbara en bekijk de expositie. En wat doen die rijdende treintjes in het Westerpark? Oscar Circulair vertelt er meer over. De rondleidingen en activiteiten vinden plaats tussen 11:00-14:00 uur.

Vele kinderactiviteiten
Voor kinderen is er veel te beleven! Lekker springen op het springkussen, een speurtocht op de schooltuinen, marshmallows roosteren bij het Woeste Westen, vlierbloesemlimonade maken bij Villa Buitenlust of op klompen lopen bij boerderij Westerpark. In de droomtuin van Nemo is een bijzondere sprookjeswandeling waarin je op zoek gaat naar de waternimf van de Groene Hemel. En de KrakelToer neemt je mee in de wereld achter de schermen van de Krakeling. De kinderactiviteiten vinden plaats tussen 11:00-14:00 uur.

Podium en informatiemarkt
Bij de entree van het Westerpark gaan we tussen 13:00 – 16:00 uur swingen met optredens van buurtgenoten. De Catamaranband, muziekschool Westerpark, Barrio del Mundo en Jeneba Martens treden op. Ook de jonge Amsterdamse muzikant Juliet – een naam die we van Frits Spits moeten onthouden – treedt op. De presentatie is in handen van improvisator Michiel Rampaart, die tussen de optredens door in gesprek gaat met het publiek. Ook is er een drankje en een hapje.

Op de informatiemarkt bij het podium maak je kennis met de Vrienden van het Westerpark. TuinTrail, Cordaan, Kerk & Buurt Westerpark, het Repair Café, Muziekles Westerpark, de Hebron, Gibraltar, Oscar Circulair, Boerderij Westerpark en de Westergas.

Bekijk het hele programma op Dag van het Westerpark. Tot ziens op 11 juni!