Park zoekt vrienden!

Verbouwplannen voor de Gashouder

Verbouwplannen voor de Gashouder

by

Duncan Stutterheim van de Westergas BV wist begin juni 2021 vriend en vijand te verrassen met zijn plannen voor de Gashouder. Voor ons werden de plannen totaal onverwacht gelanceerd op AT5. De Gashouder moet een ombouw krijgen en wordt een muziektheater dat plaats biedt aan 3.500 bezoekers. Hoewel we de afgelopen jaren in de Programmaraad regelmatig met Duncan Stutterheim om tafel hebben gezeten vond hij het niet nodig ons als goede buurman op de hoogte te brengen.

De aandacht wordt natuurlijk getrokken door het ontwerp (op Twitter al de Grashouder genoemd). Het gebouw is een Rijksmonument en het is de vraag of Monumenten en Archeologie hiermee akkoord gaat.

En de angel zit natuurlijk in die 3.500 mensen die het hele jaar door extra het park in en uit moeten. Hoe voorkom je (nog meer) overlast, parkeerdruk en toeterende taxi’s? Waren we niet juist bezig met het Westerpark in balans brengen?

De Vrienden willen eerst goed worden voorgelicht over de plannen. Daarna beraden we ons op een vervolg. Lees hier onze reactie op de plannen.