Park zoekt vrienden!

Referendum hoofdgroenstructuur

by

Op 6 juni mogen de Amsterdammers zich uitspreken over de hoofdgroenstuctuur van de stad. De hoofdgroenstructuur omvat het belangrijkste groen van de stad en mag niet aangetast worden. De gemeente wil die rigoureuze bescherming afzwakken, zodat er in specifieke gevallen (bijvoorbeeld woningbouw) een uitzondering kan worden gemaakt. Waarbij ze belooft dat er dan ook extra groen terugkomt.

Meer dan 100.000 Amsterdammers hebben hun handtekening gezet en daarmee het referendum afgedwongen waarin gesteld wordt dat de gemeente niet aan die hoofdgroenstructuur mag komen. Meer info is te vinden op deze website>>>

Onze ervaring is dat de gemeente wel groen praat, maar ondertussen vermindert het groen in de stad. Vandaar dat de Vrienden van het Westerpark het referendum steunen.

In de campagne voor dat referendum worden ‘voxpops’ gebruikt, een afkorting die staat voor de stem van het volk. In deze campagne zijn dat ultrakorte videoboodschappen vanuit de hele stad. Hier twee voxpopjes van de Vrienden>>>

De campagne organisatie zoekt nog vrijwilligers die de komende weken flyers in de bussen willen doen. Wil jij meehelpen? Stuur dan een mail naar info@vriendenwesterpark.nl.