Park zoekt vrienden!

Petitie Westerpark

Teken nu de petitie!

by

Twee jaar is er intensief gesproken tussen de gemeente en bewoners over de evenementen in het Westerpark. Wat heeft de burgemeester met de aanbevelingen van bewoners gedaan? Helemaal niets! Ook blijft het aantal van 123 evenementsdagen voor het Westerpark staan. Andere parken hebben er maximaal 33 – dat is 90 minder! Daarom maakten we een video-boodschap voor de burgemeester.

Westerpark voor de Amsterdammers: brief aan de burgemeester from Vrienden Westerpark on Vimeo.

Na ruim twee jaar lobbyen en polderen was iedereen het eens. Stadsdeelbestuur, de Westergas BV, de programmaraad van omwonenden, de leden van de stadsdeelcommissie: er was een sterke behoefte aan balans in het park met kleinschaligere evenementen die vernieuwend, buurtgericht en inclusief zijn.

Dat stond ook in het concept dat door het stadsdeel naar het stadhuis is gestuurd voor het nieuwe Amsterdamse evenementenbeleid. De burgemeester heeft niets van al dat harde werk overgenomen. Zelfs het woord ‘balans’ heeft het voorstel van de burgemeester niet gehaald. Dat moet anders! Daarom starten de Vrienden de petitie ‘Het Westerpark voor de Amsterdammers’.

Hoe kan jij helpen?
Teken nu de petitie! Het is belangrijk dat de burgemeester hoort dat er heel veel mensen klaar zijn met de uitverkoop van het Westerpark. Teken hier de petitie.
– Stuur de flyer en de video door naar jouw netwerk: download de flyer.