Park zoekt vrienden!

Avond van de balans

by

In 2023 is er nog een jubileum, een tienjarig jubileum. Op 30 september 2013 ontaardde een vrolijke avond rond het park onverwacht is een bijeenkomst vol boze buren. Zij vonden de evenementen te veel, te groot en te commercieel worden in het park.

Het geschrokken stadsdeelbestuur erkende op die avond de rek eruit was en dat er actie nodig was. Portefeuillehouder Dirk de Jager nam op die avond voor het eerst het woord ‘balans’ in de mond, zoals te lezen valt in het verslag in de Staatskrant. In 2018 kwam portefeuillehouder Melanie van der Horst met de nota ‘Westerpark in balans’. Volgend jaar praten we dus alweer 10 jaar over het herstellen van de balans in het park. Geen beter moment voor een evaluatie dan een jubileum. Op de Avond van de Balans gaan we met oude en nieuwe politici, buurtbewoners en experts uitzoeken of die balans is bereikt. Spoiler alert: de Vrienden van het Westerpark hebben daar wel een mening over 😉

Zet dus ook 30 september in de agenda, op de dag af tien jaar nadat het woord balans het park bereikte: Avond van de Balans.